Du burde købe dig en tyrolerhat.

Sydtyrol. Smag på det. Vi er på besøg hos Edith og Norbert Blasbichler i Feldthurns tæt på Bolzano i Sydtyrol. Undertegnede forestiller sig sommeren i vinmarkerne. Summen af dyreliv. Grønne vinstokke. Lilla køer. Saftspændte druer.

Vinter. Vinstokkene. Krogede, nøgne, forladte. Sneen fremviser bakker og bjerge i ny indpakning. Lokkende med skiløb, ture i kanen, begejstring.

Danmarks vigtigste vinblogger glider langsomt ned i sofaen. Holder om stilken. Presser let men bestemt glasset mod mine læber. Nektar flyder. 100 hits med Johnny Reimar by Johnny Reimar on Spotify.

…Du burde købe dig en tyrolerhat, for folk vil gerne ha noget at grine af.
Du burde købe dig en tyrolerhat, så tror jeg det glider glat….

Radoar, Loach Vigneti delle Dolomiti Igt 2014. Sydtyrol i Alto Adige. Druerne er Pinot Noir og Zweigelt. Dejlig næse med en blanding af jordbær og mørkere rød frugt. Viol og krudt. I munden rød, ren, saftig og læskende. Rusker lige med tilpas syre og tannin til at næste slurk er hurtigt undervejs.  Mere er der ikke at sige om den og det er skam godt nok.

Forhandler: Cibi e Vini

Pris: 135kr

Rating: 4,5/7