Jørgen forklarer vin.

 

image

Alkohol- grunden til og løsningen på alle livets problemer. (citat: Homer Simpson). Danmarks måske vigtigste vinblogger drikker vin fra Loire. Nærmere bestemt fra Saumur. Boblevinland. I aften er der dog tale om rødvin på ren Cabernet Franc.

Trofaste læsere af bloggen kan nok huske en vis køretur til Avignon i en Peugeot Partner, og en herre ved navn Jørgen. Under min “grundige” research af dette blogindlæg faldt jeg over et skriv af ingen andre end selvsamme Jørgen. I forbindelse med Tour de France skrev Jørgen Leth for TV2 følgende om Loire:

I uddrag:

“En anden attraktion i Loire er de gode, friske vine. Både hvide og røde.

En af de bedste har navn efter Saumur, dagens startby. Saumur-Champigny.

Den vælger jeg ofte i stedet for en bourgogne, fordi jeg godt kan lide dens friskhed. Den er robust, og den må godt – eller rettere: skal helst – serveres afkølet. Det er en sommervin, synes jeg.
Jeg gider ikke rigtigt den idé med at beskrive smag og duft med ”poetiske” gloser: muld, murmeldyr, tobak og så videre ad fantasiens vildveje. God vin smager som vin, basta. Den her Saumur-Champigny egner sig meget til at blive drukket efter etapen” (sport.tv2.dk 5 juli 2016 af Jørgen Leth).

Der fik Jørgen lige sat det på plads. Jørgen Leth, stil, elegance, klarsyn og intelligens i skøn forening med en nærmest barnlig nysgerrighed og naivitet. I LOVE IT. En skøn og sjælden kombination.

Aftenens vin er fra Saumur, nærmere bestemt Puy De Notre Dame. Manoir tete de la Rouge, Tete de Lard 2013. Guillaume Reynourd. Det er økologisk. I næsen dyb og rustik. Solbær. I munden læskende, robust, tør og læderagtig. Et godt blæs tannin i hele mundtøjet. Markant syre. Det er en vin der skriger på mad. Postejer, pølser, salat med vinaigrette mv. En robust vin til robuste franske frokostretter. Jeg drak den uden mad!!! Begynderfejl. Det er ikke en meditationsvin. Den er simpelthen for krævende.

Forhandler: Gladvin

Pris: 132kr

Rating: 4/7.