Om at redde verden et glas af gangen.

I gamle dage blev man mødt af en mur af gammel røg og sjatter af øl blandet i slidt gulvtæppe og gardiner, når man have modet til at entrere et brunt værtshus i søgningen på en porse guld fra Thisted bryghus. Nu om dage rammes man af en mur i form af en stikkende odeur af prut og syrligt halvråddent æbleskrog, når den lokale vinbar byder op til lavtsvovlet vin og dansant. Stemningen på den Langhe er helt i top da jeg og Torben ankommer. Stemmer høje på sunde druer og selvtilfredshed skærer gennem rummet sammen med tonerne af Abbas Voulez-Vous…take it now or leave it ah ha, now It’s all we get ah ha, nothing promised, no regrets

Vi mærker straks det tunge åg af svovl og fad blive løftet af vores svage tynde skuldre. en bølge af lethed skyller indover mig og jeg fornemmer det samme hos Torben. Glas efter glas af ren most løber ned i vores maver. Når jeg kigger rundt i lokalet mærker jeg tydeligt, at jeg er en del af noget større. En vej mod et enklere renere liv. For hvert glas jeg drikker bliver den skrøbelige klode vi låner for en tid et lidt bedre sted. I højttaleren hører jeg Michael Jackson synge……I’m Gonna Make A Change, For Once In My Life It’s Gonna Feel Real Good, Gonna Make A Difference Gonna Make It Right . . .

Det som jeg bedst kan beskrive som en flod af kærlighed bruser i mine årer. Jeg vender mig mod Torben, som står i tæt samtale med en ung kvinde, der vist læser noget tv og medietilrettelæggelse, griber fat om hans smalle skuldre og trækker ham ind mod min kraftige mave. Vore læber mødes, blandede syrlige noter af æble, citrus, knuste østerskaller, umodne ribs, hindbær og noget grønt stilket, opstår i et vådt langt kys. Jeg kigger dybt i Torbens let overraskede øjne, og siger “Jeg elsker dig mand“.

Vi er i Montsant i Katalonien, noget med nogle bjerge osv i Tarragona. Vinen er Mas Marer 2017 på 40% Grenache, 30% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon og 15% Merlot. I næsen er der godt med modne røde bær, men de har en forfriskende syrlighed. Oliven er der også, nærmere bestemt de der lidt rynkede sorte af slagsen. En grøn krydderurt er der også. En behagelig og interessant næse der knækker det meget modne med syre og den der lidt sjove oliven/grøn krydderurt note. I munden frugten men efterfulgt af et lillebitte tanninbid der lige smyger sig i kinderne, ikke noget videre. Syren er fremtrædende som modne syrlige kirsebær og de hænger længe. En vin der formår både at være en pleaser med masser af moden frugt, men i den grad også tiltaler os der gerne vil have det der lille snert af noget der knækker alt det behagelige både i duft og smag. Flot vin.

Pris: ca 100kr

Forhandler: købt hos Restaurant Alimentums vinkælder. Vist importeret af Fejøvin.

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Sadio Mane…..ja jeg tog en Liverpool spiller… der kan man se….

Altid trygt at være i Rhone. Ikke så meget dillerdaller. Og Gigondas plejer at holde hvad de lover. Her er det Domaine Brusset, Gigondas Les Hauts de Montmirai 2017. Noget 55% Grenache, 25 Mourvedre og 15 Syrah og 5 Cinsault. Søde modne skovbær og mørke kirsebær, sorte oliven, blyant, vanille og lakrids. I munden modne bær og en sådan ca medium syre og tannin der liger bider lidt fra sig. Vinen er i fin balance og trods de lidt tunge noter har den en relativ lethed over sig som gør den meget drikkevenlig. Det er en rigtig pleaser vin man ikke går galt i byen med. Omvendt kan den måske efter min mening måske tendere til det lidt kedelige også set ift prisen. Men god vin

Pris: ca 225kr

Forhandler: Sigurd Müller Vin

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Nemanja Matic

Chardonnay fra Langhe i Piemonte. Bruno Rocca. Årgangen er 2017. Jeg får ikke umiddelbart en masse ren frugt her. Jeg synes mere vi er henad sådan noget som engelsk blød vingummi, julefrugtflæsk, smørblomst og en lidt nøddet krydret note a la Amaretto. I munden pæn og lækker og ligetil. En medium til medium minus syre, der hænger ganske længe og vidner om en vis kvalitet i vinen. Set ift prisen på vist nok lidt over 200kr synes jeg dog ikke den rammer mig helt rent i klokkerne.

Pris ca 200kr

Forhandler: købt hos Alimentums vinkælder men forhandles vist af Sigurd Müller

Hvis den her vin var en fodboldspiller:  Luke Shaw