Kys Mr. Bojangles fra mig.

Jeg bliver altid liderlig når jeg bliver overhalet af en fræk tøs på motorvejen. Det fortæller noget om at det er en kvinde, der ikke er bange for at træde frem til pladen og trække hårdt i battet. Det er blot nogle af de tanker jeg sidder og gør mig, mens jeg bladrer rundt i dagens Jyllandspost på en cafe i en provinsby. Min provinsby. En provinsby jeg straffer max

Mit navn Kristian Gaardsøe aka Dr Ciliegiolo aka Mr Bojangles. Et besværet barn med mange navne. Jeg ved at de fleste mennesker idag har en attention span på linie med en retarderet kat, så lad mig derfor cutte til the chase. Der blev begået et mord i nat. Det ved jeg for jeg begik det. Dette er ikke en bortforklaring, blot en forklaring. Lad mig tage dig med til begyndelsen.

Lørdag aften på Vinbaren på Vesterbro. En vinbar hvor lyset er dim og dunkelt. Ikke noget med at vende og dreje glasset her. Jeg drikker gammel Rioja. Meget gammel. Jeg er i det humør som man nu engang er i, når man sidder foroverbøjet på en dunkel vinbar med en god gammel Rioja. Bare mig og gamle Rioja. Stemningen er tryg og behagelig lige indtil han kommer ind ad døren. Hans stemme er nøjagtig så irriterende kakafonisk, som jeg husker den “Hej røvhuller er der en der byder en gammel skriverkarl på et glas af det røde”…. fortsættes…

Så drikker vi lavt svovlet halløj fra hælen af Italien. Gargano i Puglien, Progetto Calcarius. Vinen hedder Vinetto og er fra 18. Druerne er Nero di Troia og Aleatico. Vinen er ufiltreret og lavt svovlet. Duften er faktisk ret indbydende, bemærkelsesværdig og ganske kompleks. Masser af bær, især hindbær men også de mere blå bær og frugter. Oveni det er der masser af underspillede noter af stor blomsterbuket (røde roser), skal af citrusfrugt, marcipan, blomme i Madeira, noget grønt urtet, rød likør. Alt sammen pakket ind i en behagelig indsmigrende sødme. En virkelig tiltalende duft uden på nogen måde at blive for meget. Frisk og mangfoldig. I munden frugtig, en pæn syre på tungen og tannin bag læberne. På slut en lang bitterhed. Smagen er simpel og bælleværdig og kan ikke helt måle sig med duftens spændende noter. Men det er en skøn vin at indtage her i juledagene hvor alt kan gå hen og blive lidt for tungt og lidt for fedt.

Pris: vist omkring ca 175kr

Forhandler: Hyggevin og måske andre

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Anthony Martial.