Solbrændte druer

image

Ca di rajo, notte di luna 2007, riserva på Raboso druen. 100% raboso drue og heraf 30% tørrede…..fra Amarone land..Veneto.

I duften umiddelbart søde kirsebær, blommer i sirup, læder, lakrids, krydderier, nelliker og træ. I starten egentlig ganske lækker

I munden blød frugt med dog en pæn del tannin på slut… Heldigvis da. Synes dog hurtigt at de dejlige nuancer af læder og træ forsvinder i duften og i munden får sødmen i den grad overtaget. For mig mister den hurtigt sin umiddelbare charme til fordel for sød med sød på.

Raboso druen er ellers kendt for at være ganske syre og tanninrig, og kan derfor virke ganske krasbørstig. Om det skyldes de 30% tørrede bær eller alderen, ved jeg ikke. Men ihvertfald har vinen mistet det den burde have haft i syre og tannin. Desværre for mig.

Og mens jeg sidder der, og reflekterer over konceptet indtørrede druer, og ikke aner mine levende råd. Hvad er min holdning. Hvad skal jeg skrive? Har Danmarks måske vigtigste vinblogger fået skriveblokering?

Men men men, det er nogle gange i de mørkeste bloggerstunde, at sandheden viser sig. Ud af øjenkrogen ser jeg det. Martin Henriksen fra dansk Folkeparti toner frem på skærmen. Noget omkring, at 33% af den danske befolkning mener, at vi er i krig med religionen islam (ca samme andel af befolkningen der stemmer DF), og samme andel populistiske snævre indtørrede druer i den her vin.En tilfældighed?.

Ja, gu er det da en tilfældighed, altså det med druerne. Men Martin for pokker da. Total før og efter billeder. Manden er jo gået fra pink til top solbrændt og fræk at se på. Han ligner en der lige er kommet hjem fra en 14 dages all inklusive ferie et sted i Grækenland. Lesbos, Lefkada, hvad ved jeg.

Det vi putter i mundet bliver sødere og sødere, mens det der kommer ud bliver mere og mere surt og bittert. Det burde være omvendt efter min mening.

Forhandler: Carlo Merolli

Pris: 255kr

Rating: 3/7

 

Skriv et svar