Playlist to a murder ||

Jeg når uden hindringer frem til min destination. Jeg parkerer bilen i baggården, som jeg fik forklaret, da vi talte sammen i telefonen tidligere på ugen. Jeg ankommer præcist. Det gør jeg altid. Til tiden eller i god tid. Aldrig for sent. Den hvide slidte baggårdsbygning kunne være hvad som helst. Kun et lille skilt med ordene Vin Veritable afslører at der er tale om en vinimportør. Jeg går hen til døren og banker på.

Døren åbner. En mand midt i 30erne smiler hjerteligt og ægte til mig. Hans tøjstil vil jeg slet ikke begynde at beskrive, men kan dog afsløre at der både er overskæg, briller og godt med knald på farvekombinationerne….’Velkommen til. Jeg hedder Gustav. Det var mig du snakkede med i telefonen. Vi er jo to, men min partner in wine Benjamin er ude ved nogle kunder. Jeg har linet en flok frække vine op til os. Kom indenfor og lad os gå igang med at smage, det er jo det du er kommet for. Vin er jo til for at blive drukket’.

Gustav syntes vist selv at det sidste der var en ret afgørende og vigtig pointe ift tilgangen til vin. Jeg har bange anelser for hvad der kommer nu. Vi går ind i et spartansk indrettet lagerrum. Vinene står i noget der ligner systemet organiseret rod og midt i lokalet et bord med flasker og glas gjort klar. Og så kommer det…..’Ja altså alle vore vine er jo lavet på sunde druer. Ingen manipulation overhovedet. Vi vil gerne gøre op med normerne for hvad vin er. Små vinbønder med en naturlig tilgang til jorden, livet og vinen. Vores bønder bliver næsten en slags familie for os. Det skal li’som give mening ik’. Gustav er et stort usikkert smil mens han kigger på mig i ivrig forventning om, at vi da er helt på bølgelængde. Jeg mærker en helt enorm overvældende træthed i min krop. Jeg ville egentlig have ventet lidt, men går resolut hen til en flaske med en helt latterligt selvhøjtidelig etiket, som jeg ingen intentioner har om, at ville smage. Jeg hæver den over mit hoved og smadrer den ned i hovedet på Gustav. Flaske og hoved går i stykker. ‘Wauw i første hug‘, tænker jeg let forundret og dog med en vis stolthed.

Duften af varmt blod blander sig med en syrlig lugt af af æbleskrog. Jeg er allerede blevet dygtigere. Jeg sætter mig ved bordet og betragter tomt flaskerne. Tager en flaske Chenin fra Fiefs Vendeens. Den smager godt må jeg indrømme. Jeg hæver mit glas og kigger ned på Gustav ‘How did I escape? With difficulty. How did I plan this moment? With pleasure.‘mumler jeg stille. Tiden står stille. Ingen lyd. Jeg rejser mig og går ud til bilen. Snart er tingene bragt i orden. Radioen spiller Nick Cave and the Bad Seeds med Push the sky away….I got a feeling I just can’t shake. I got a feeling that just won’t go away. You gotta just keep on pushing. Push the sky away…….Nu mangler jeg kun et stop…..fortsættes……

Aftenens vin er Gamay fra byen Chiomonte i Piemonte!!. Producenten er La Chimera og vinen hedder Carcajrun. Er usikker på årgangen, men den er ny. Blå lilla most vælter ud af flasken. Umiddelbart er duften noget moden frugt (kirsebær) og lakrids. Frugten går igen i smagen, som efter min mening hælder til en lidt sådan underlig skæv sødlig frugt side, som jeg ellers ikke forventede. Lidt ubalanceret synes jeg. Der er ingen mærkbar tannin men en ok syre. Jeg tog et glas og blev lidt træt. Men havde også håbet på noget lettere, så måske skuffelse. Prop på i køleskabet og så drikke jeg videre i morgen. Måske er jeg eller vinen så anerledes…. vi ses i morgen…… God morgen. Vinen er kold og sprød og lækker. Lige som jeg kan lide den. Med varmen kommer sødligheden. Jeg gider ikke den sødlighed. Irriterer mig. Ved godt det nok bare er min ting. Vinen fejler intet. Det er go vin, men jeg bliver bare lidt irriteret over vine som jeg oplever på den her måde….De spiller dobbeltspil… Nej det gør de jo ikke. Bare ikke min stil… Jeg er sgu svær at tilfredsstille….Det blev så verdens mest tåbelige vinbedømmelse. Husk jeg ved ikke en Fuck om vin… Jeg har bare min sære smag…..og foretrækker min Gamay i en lettere stil..Så er jeg tilbage. Det er aften… vinen er kold… så er den nøjagtig så sprød som jeg kan lide den. (Der er i øvrigt 30grader udenfor) Køb den af den gode forhandler af italienske vine med et twist …. ja noget sydafrikansk har de også nu…de er også gode….og test selv. Prøv den fra køleskabskold og se hvad du synes, som den får lidt mere temperatur…

Forhandler: Cibi e Vini

Pris: 135kr

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Antonio Cassano…… God spiller men virkelig en irriterende type nogle gange….