Georgien. Mere vin gravet op af jorden.

image

Vin fra Georgien. Georgien har åbenbart lavet vin i 8000 år!. Her gik jeg og troede at man var en gedigen blærerøv, hvis man lige trak en chateau Petrus 1961 op af vinkælderen. Men nej. Hvis man vil bide skeer og drikke vin med de tunge drenge, som Bjarne Riis og Lars Seier, så skal der gammel georgisk vin på bordet.

Tænk engang de nik af anerkendelse og suk af nederlag, der vil komme omkring middagsbordet når triumfen er total med en med 6000 før Kristus på etiketten.

Men men men, du ved jo ligeså godt som mig, at der er en eller anden selvoptaget idiot i selskabet, der stille siger: den virker lidt lukket. Jeg mener den ville have haft gavn af, at ligge en 300 år mere. Selv foretrækker jeg 6300 før Kristus. Den  har lidt mere dybde og kompleksitet. Tanninen virker bedre integreret i den, de virker altså stadig en kende umodne i den her……men det er selvfølgelig ikke en dårlig vin!.

Sådan går det altid i det store hårde vinkapløb. Der er altid en der trumfer med sætninger som, ja jeg drak storebroren til den her i tirsdags. Det er stor vin… Dyr jo jo. Men god vin koster….

Derfor drikker jeg halvskør hippievin fra 2014. Den her er fra Pheasant’s tears. Jeg har anmeldt en af deres røde tidligere, og de laver altså god vin. Vin i lerkrukker smurt med bivoks ( qvevri ), nedsunket i jorden. Samme princip som med jordkølet pilsner… Det handler om at finde den rette dybde…. Og vente.

Vinen er lavet på mtsvane druen. Flot støvet gullig i glasset. Meget aromatisk med røg, eksotisk frugt( frugt fra de varme lande), nødder. Virker cremet uden dog at blive kvabset. Dejlig prikkende syre. Giver lidt tanker henad tør sherry. Tosse go’ vin.

Forhandler: Gladvin

Pris: mener omkring 180kr

Rating: 5/7

Skriv et svar