Hvad er vinens næse?


Det er lørdag morgen klokken er 8. En økologiske shakiso espresso fra Ethiopien i min AS Roma espressokop. Billedet på koppen af Romulus og Remus der ammer ved ulvens bryst gør mig altid i godt humør. Kaffen er floral, frugtig og flygtig. Jeg kaster et blik op på billedet af Francesco Totti på væggen over min gamle Astoria Dual espressomaskine. ‘Skål gamle dreng’, tænker jeg, mens jeg mindes mesterskabet i 2001. En 3-1 sejr over Parma på det olympiske stadion i Rom. Målene sat ind af Totti, Montella og Batistuta. Jeg kan fysisk genkalde mig lettelsen da vi endelig vandt. Juventus pustede os i nakken. En lille sidevogn i form af en grappa di Nebbiolo bliver det også til. Livet er godt ikke sandt?

Ud af min højttaler lyder Brett Andersons særegne plagede stemme…….and as they call you to the eye of the storm. All the people say “Stay at home tonight”. I say we are the pigs we are the swine. We are the stars of the firing line…….. Jeg gør mig hurtigt færdig, lukker og låser hoveddøren efter mig. Byen venter derude. Det bliver en god dag i dag. Jeg kan mærke det.

Alt det var i morges. Klokken må nu være omkring 21. Jeg aner det faktisk ikke med sikkerhed. Min virkelighedsopfattelse er ærligt talt lidt sløret. Sandheden er den, at jeg i øjeblikket hænger med hovedet ned fra 13 etage på hotel Radisson. Det eneste mellem mig og betonfliserne langt der nede, er fire stærke hænder om mine ankler. Min egen råbende rædsel fylder alt inde i mit hoved. Stilheden og vinden alt herude. Ingen ord kommer over mine læber. De slipper mig hvis jeg begynder at skabe unødig opmærksomhed. Oppe fra vinduet hører jeg Giuseppes vedholdende stemme om og om igen ‘fortæl os det, eller du har drukket din sidste flaske Barolo’….. fortsættes….

Vinen i dag er fra Østrig. Nærmere betegnet südsteiermark. Navnet er Terra S fra Oberguess. Druen er Sauvignon Blanc og året 2016. Farven er jeg komplet ligeglad med. Det er hvidvin you know.. I næsen er der i første snif noget træ og moden frugt. Umiddelbart gemmer noterne sig lidt. De virker lidt pakket ind. Der er masser på spil, men jeg bruger lidt tid på at skille det ad. Men ligeså stille får jeg noget melon (de gule), noget fersken og pludselig en hel del grøn peber, altså den friske slags. Der er en på samme tid sødmefuldhed og friskhed tilstede. I munden er vinen først ret let og enkel. Jeg vil ikke bruge ordet vandet, men den glider ubesværet ind i munden…..som man siger!!!. Læskende let frugt. Den slutter på en lang grapefrugtagtig syre og lille bitterhed. En vin der er meget nem at drikke, men absolut med noget kompleksitet og nuance. Ganske flot balance. Duften kan man godt gå lidt på opdagelse i.

Forhandler: Fejøvin

Pris: kan ikke huske….

Rating: gider ikke give point mere…ikke mere af det karakterræs..

Hvis den her vinvar en fodboldspiller: Claude Makelele.