Boys boys boys.

“Nå Sabrina det var på tide“, udbryder Giampiero lettet. Jeg kigger mig forvirret rundt og ser hende stå ved broens gelænder. “Sabrina?. Jamen dit navn er da Diana Larsen. Hvad er det her for noget? Hvorfor peger du på mig med den revolver, det er ham der er skurken”, ordene snubler ud af mig mens jeg vifter en pegefinger mod Giampiero. Foran mig står Diana Larsen eller Sabrina, som hun åbenbart også er kendt som. Hun er iført en kropsnær og selvsiddende lædertop. Hendes bryster er virkelig store i den top. Det har jeg aldrig lagt mærke til før. Trods den tilspidsede situation er jeg faktisk ret pirret. Liderlighed og angst er åbenbart en stærk kombination.

Sabrina kigger på mig med et af den slags smil, der aldrig når øjnene. “Mit navn er Sabrina Salerno. Giampiero er min bror. I 80’erne havde jeg flere store hits bl.a. numre som Boys boys boys (summertime love), All of me (boy oh boy) og Siamo donne. Det handlede kun om penge, min ægte kærlighed lå i vinen. I vinen her i Lazio. Min familie fik aldrig en chance for at udleve den drøm om at lave stor vin. Men vi gav aldrig op. Jeg joynede politiet og resten er vist historie“. Jeg hører ikke rigtigt efter, for hold da op de bryster er store. Åndsfraværende svarer jeg “Nja…du havde vel reelt kun et hit, de andre må vel siges, at være lidt halvhjertede forsøg på at malke en succes. Men videoen var original det må man sige“. Jeg er ikke sikker på, at mit svar er det klogeste i en i forvejen ret prekær situation involverende skarpladte håndvåben, ihvertfald forsvinder smilet hurtigt fra Sabrinas ansigt. “Du skal dø nu Bermann. Du er jo et kæmpefjols. Gæt hvem myndighederne vil holde ansvarlig for mordene og hvem der går fri. Hvem var ved PiemonteBar ved det første mord? Hvem var i Rom ved andet mord? og hvem er sygeligt optaget af Candela Dictum?. Tja nu falder femøren vist, ikke sandt Bermann?”.

Sabrina bryder ud i høj skinger latter, men latteren overdøves pludseligt af brølet fra en kraftig italiensk bilmotor, en kæde bliver flået af, og jeg ser en Alfa Romeo Spider i fuld fart op ad Ponte Sisto. Sabrina og Giampiero springer desperate ud over broen og ned i Tiberens grumsede vand. “Hop ind, du ligner en der trænger til at glas vin”, lyder Cesares rolige stemme. “Lad os to tage på vinbar og lade politiet tage sig af de to banditter“, fortsætter hans. Vi kører mod vinbaren Bar di Vino e Karaoke.

Cesare forklarer undervejs, hvordan han helt tilfældigt havde set os stå på broen, på vej hjem fra noget sent arbejde på universitetet. Fremme ved vinbaren parkerer han nonchalant Alfaen foran indgangen og vi slentrer ind, som var vi Crockett og Tubbs i et afsnit af Miami Vice. “Ciao Schillaci, et glas af din fineste naturmost og hvad siger du til at min nye ven og jeg giver et karaokenummer, spørger Cesare bartenderen. Et indforstået nik og et øjeblik senere står vi klar på scenen. Jeg med mikrofon og Cesare med let spredte ben klar til en ond luftguitar… Welcome to the jungle we’ve got fun and games….We got everything you want honey, we know the names……We are the people that can find whatever you may need…. If you got the money, honey we got your disease…..Jungle, welcome to the jungle…..Watch it bring you to your shun n-n-n-n-n-n-n-n knees, knees…..Uh, I, I want to watch you bleed….. Skingert og snerrende og med en vanvittig vokal rækkevidde brager min stemme ud i den romerske nat og hvem havde anet, at Cesare ‘Slash’ Maldini var tidligere dobbelt italiensk mester i luftguitar….Rom er vores by i nat.

Vinen er fra Grækenland. Fra Ano Diakopti på Peloponnes. Det er Retsina (resineret hvidvin) fra Tetramythos Wiens. Den er fra 2017. Forhandleren beskriver den således “En moderne klassiker – Amfora-fermentered Retsina – på Roditis druen fra 20-25 år gamle og nordvendte bush-vines i kalksten i en 850 meter højde. Med resin (harpiks) tappet fra vingårdens egne fyrretræer i dens rå form tilsat mosten af kurvepresset Roditis-most. Vinen er spontantgæret. Man kan fornemme tilstedeværelsen af resin i både aroma og smag, men den er integreret med noter citrusfrugt. Der et let fif af salt og mineralitet i den let-drikkelige Retsina”. Jeg synes vinen har mange af de kendetegn, som vine i den lettere ende har, græs, æble, citrus og her også lidt salt. Harpiks noteret jeg mig kun fordi jeg ved den er der. Men den har en anerledes kant som kommer deraf. Den har god fylde, virker ganske olieret med med en dejlig frisk prikkende syre. Alt i alt bare en virkelig dejlig letdrikkelig vin, som absolut gør alle de dårlige retsinaer vi måske har fået på ferien til skamme.

Forhandler: Oinifilia

Pris: 99kr

Rating: 5/7

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Herbert Wimmer.