Forårets kommen. Safterne stiger.

Danmarks måske mest erotisk buttede vinblogger er i stemning. I forårsstemning. Når krokus og erantis titter stille frem fra den mørke muld, stikker Vingejst næsen frem fra dynen. Tro og håb spirer utålmodigt og liderligt vaklende.

Det er tid. Det er tid til winedogging. Jeg har ikke været upåvirket af de mange mails og sms’er henover vinteren. “Hey Vingejst, er der ikke snart winedogging?” ,”Man kan vel også winedogge i sneen.”, “Jeg holder nede på rastepladsen ved Hylkedal, her er jo ikke et øje. Har jeg taget fejl af datoerne?“.. og mange mange flere. Intet er vel derfor mere nærliggende end, at slå forårets kommen, et par herlige påskefridage og et kærkommen gensyn med ligesindede sammen.

Winedogging er i en evig udviklende proces, i bevægelse om man vil. Vi prøver derfor noget nyt i år. Hver enkelt winedogging vil fremover være ud fra et tema og vi starter hårdt ud med overskriften læder. Læder er liderligt. Duften af læder i bilen, duften af lædercorsage på kroppen og duften af læder i vinen.

Af samme grund har Partneren fået en lækker bilvask tilpasset sæsonens behov. Særligt fokus på voks og undervogn. Alle måtter er støvsuget i bund og sprayet med bilfriskeren new car scent fra chemical guys. I bagagerummet en moden Barolo med noter af trøffel, kaffe, kamfer, tjære, roser, tobak …og… masser af læder. Det er liderlig vin.

Ved denne højtid får jeg lyst til at ytre: Dette er min vin og mit legeme, som gives for jer; gør dette til ihukommelse af mig!« Ligeså tog vingejst også flasken og sagde: Denne vin er den nye pagt ved mit blod; gør dette, hver gang I drikker det, til ihukommelse af mig, Vingejst. Ordene kan virke storladne, men de er ikke desto mindre relevante.

Jeg er klar over, at det er med ultrakort varsel eftersom vi allerede skal mødes imorgen, skærtorsdag. Så det må blive efter først til mølle princippet. Umiddelbart tænker jeg ikke der bliver plads til mere en 12 deltagere udover undertegnede. Forhåbentligt kan vi blive lidt flere næste gang. Så nu håber jeg bare, at ingen sladrer til panserne. Orker bare ikke en forræder denne gang.

Ses vi på rasteplads Gudenå i morgen?. Det tror jeg nok vi gør.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens vin er fra Berlin-Delatte. Vi er i Rablay sur Layon i Loire. Vinen hedder Vingt Neuf. Den er fra 2015. Det er 100% Chenin Blanc. Lad mig slå fast med det samme, det er ikke Chenin, som jeg har fået den før. Just drink that funky juice white boy. Det blæser ud af glasset, pæremost, salt, det der sherry flor og sikkert alt muligt andet, som min næse ikke genkender. I munden fyldig frugt, men en meget grippy syre tager derefter fat. En vedholdende insisterende syre. Mange vil helt sikkert hade den her vin, men jeg sidder lidt tilbage og tænker, hvornår her jeg egentlig sidst drukket en hvidvin til 200kr med så megen karakter og personlighed. Det er ved gud ikke klassisk men en oplevelse er det helt sikkert. En vin man husker.

Forhandler: Extrabrut

Pris: 205kr

Rating: 5/7

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Paul Gasgoigne.