VIGTIGT. Sidste chance.

Danmarks måske mest indflydelsesrige kulturpersonlighed i året 2017, har en stille bøn til mine mange trofaste læsere. Berlingske kårer igen i år årets dansker. En dansker der har gjort den største forskel. Med de største ambitioner om at forandre mest til gavn for andre og opnået det.

Forslag indstilles senest den 9 oktober, så skynd jer alle mine skønne læsere. Lad os stå sammen om at opnå MINE mål. Tænk hvad vi kan opnå og skabe, når bare vi står sammen. Den endelige kåring finder sted i Pilestræde den 5 december. Jeg har sat kryds i kalenderen og færgeoverfarten med Molslinien er bestilt.

Men eftersom vi skriver den 8 oktober i dag, beder jeg jer kære venner, il til tasterne og bliv en del af noget stort og vigtigt. Together we stand strong.

Vinen i dag er fra Preben Elkjær land. Området omkring Gardasøen. La Pergola Biocora fra Cantine della Valtenesi, Lugana 2015. Økologisk. Lidt kort info om druen Trebbiano di Lugana aka Turbiana. Der er åbenbart ikke tale om, at druen er Trebbiano men derimod identisk med Verddichio druen. Druen får dog efter sigende få sit helt eget udtryk i området omkring Gardasøen. Vinen er helt igennem flot gylden. Skøn duft af revet limeskal, pære, hvid fersken, skal af mandarin og revet mandel. Spøjst at der er den duft af revet frugskal og nød. Virker meget intensivt. I munden er frugten ganske fyldig men en meget stram citronagtig syre renser godt og holder vinen meget frisk og crisp. Vinen er købt på ferie, men har set den på Lugana.dk til 129kr ved et styk. Billigere ved køb af flere. Jeg har ikke selv handlet på hjemmesiden så kender den ikke. Kan heller ikke se årgangen.

Men til prisen på 129kr får den en rating på 5/7