Nu må nok være nok.

Danmarks måske mest entreprenante vinblogger er stødt på uventede problemer. Et stort anlagt prestigebyggeri med eksklusive ejerboliger, Sky Bella La Vista City med tilhørende 4 hektar vinery tilplantet med Pinot Noir vinstokke, er midlertidigt sat på stand-by. Det store projekt tegnet af det prisvindende arkitektfirma Biggie and Smalls, var forventet at skabe indtægter i millionklassen i form af jobs, skatter og turisme, til en i forvejen slunken pengekasse i Vingejsts hjemkommune.

For biologistuderende Sarah Hornsleth var det dog blot en dag som de fleste andre. På bæredygtig maner var hun ude at fouragere i naturens spisekammer. Kurven fuld af karl johanner, kantareller, trompetsvampe, brændenælder og løgkarse, vendte Sarah glad og overmåde selvtilfreds hjem til sin af farmand forældrekøbte 4 værelses lejlighed i midtbyen.

Til Sarahs store overraskelse viste kurven sig at indeholde en for hende ukendt svamp. Efter længere tids skriven frem og tilbage på internetforaet levbæredygtigt.dk viste det sig, at svampen var intet mindre end den ekstremt sjældne lille lyserøde rørhat.

Svampen med det latinske navn insula rosea spongia er mestendels kendt på en umiskendelig kraftig duft af opkast, et stort indhold af c og d vitamin samt, at den ved indtagelse medfører en voldsom smertefuld og skummende afføring.

For Sarah understreger det, at netop dette for alle ukendte og ligegyldige stykke flade jord, som ingen tidligere har vist interesse for, endsige besøgt, har helt særlige gunstige vilkår for truede dyr, svampe og planter. Ved nyheden herom gik byens førende kokke uden videre refleksion straks sammen med Alternativet i bestræbelserne på at stoppe byggeriet af Sky Bella La Vista City.

Vingejst er naturligvis rystet, men ikke slået. Sammen med byens ultraliberale socialdemokratiske borgmester, teknisk forvaltning og arkitektfirmaet Biggie and Smalls ligger tegningerne klar til et stort nyt projekt på grunden; Bio Camp. Et komplet selvforsynende boligområde med fuldt fokus på bæredygtige nulenergihuse, kaffebarer med virkeligt syrlige espressoer, økologisk pølsevogn, vegansk gourmet restaurant, vinbar med egne biodynamiske vine, børnehave/skole der arbejder fundamentalistisk efter Rudolf Steiner, nybyggede lagerhaller med “efterladte” industrikraner, som altsammen ser vældigt slidt ud og selvfølgelig masser af små ildelugtende lyserøde rørhatte. Mon ikke det projekt nok skal glide ned?

Medens vi venter på første årgang af egen Pinot Noir, kan vi drikke lidt fra Weingut Pix. Kaiserstuhl. Baden, Tyskland. Vulkansk jord. Spätburgunder 2014. I næsen rød frugt og lidt ristede noter. I munden blød og rund frugt, let sødmefuld, godt med syre, og den der lidt ‘vin lavet på vulkansk jord’ dybde. Ved ikke hvad det er, men måske det der terroir hokus pokus halløj er på spil…Det er simpelthen bare god Spätburgunder. Købt på ferien og derfor ingen yderligere rating. Ingen dansk forhandler så vidt jeg ved.