Vinblogger i chok. Verdens bedste vinanmeldelse forsvundet.

Danmarks måske mest alkoholiserede vinblogger holder lidt fri fra ræset. Kobler af, finder jordforbindelsen. Masser af mindfulness og masser af vin. Finder ind til det centrale, ind til det vigtige. Det handler ikke om penge og berømmelse. Det handler om vin og gerne masser af det.

Fokus er på anmeldelsen af vinen. Den dybe smagning. Helt ned. Sut i bund, som vi siger i vinkredse. Intet forstyrrende. I aften er vi i Ahr der. Tyskland. Det er Spätburgunder, Handwerk 2015 fra Julia Bertram. Vinen blev drukket for flere dage siden.

Sluserne til vinens væsen og ord blæst op på vid gab. Tre A4 sider med begavede indsigtsfulde noter om vinens fortræffeligheder, fandt vej via min pen. Ordene flød. Det var blændende. Opstemt i en lykkerus, så jeg bogstaver blive til ord. Som var jeg besat af selveste Bacchus, fandt vinens inderste væren vej til papiret, lige der midt på sofabordet blandt snøfler og gamle aviser.

Desværre gik det ikke værre eller bedre end, at naboens fox terrier ligeledes fandt vej. Mine noter var noget nær ulæselige efter at være blevet rusket mere rundt end Debbie, dengang hun gjorde Dallas. Fortvivlelsen var total. You ate it up! Ah damn you! God damn you all to hell.

Midt i smerten har jeg modigt valgt at bringe de få linier, der efter omhyggelig rekonstruktion viste sig læsbare. ‘Vinen kan vel bedst beskrives via Herman Bangs naturalistiske grundsyn, impressionistiske fortælleteknik og stil’…..’Vinen kræver nøjagtigt som Karen Blixens forfatterskab en aktiv og kreativ indsats af læserens fantasi og forestillingsevne for at forstå de dybere lag og symbolske betydninger’…… ‘Flygt ikke, kujoner og nedrige krapyl, for det er en enlig ridder der angriber jer!. Det selvsamme gør sig gældende for denne Spätburgunder. Enligt angribende’….. ‘Som vinen viser Dostojevskijs store persongalleri alt, hvad et menneske og en vin kan siges at være’. (Kraftigt inspireret af litteratursiden.dk).

Ja ak og ve. Disse små passager giver jo kun et flygtigt blik ind i det, der velsagtens kunne have været det smukkeste, der er nedfældet om vin i den tid mennesket har kendt til denne drik.

Mere jordnært kan vinen beskrives som følger. Slank og lækker Spätburgunder. Der er det, der skal være af røde frugter, jordbær. Måske sådan en lidt skovbundsagtig følelse. Køligt, vådt og grønligt. Noget let stenet. Er der en anelse røg? Den lette kølige sødme, som aldrig bliver overdøvende. Blot tilstede. En stor syre får det hele til at hænge sammen. Så er vi der igen. Balance og elegance.

Jeg elsker simpelthen de her basis eller entry vine på Spätburgunder. De er til at købe for penge og de kan være frugtige, elegante, balancerede og let drikkelige. Simple vil nogen sige. Ikke mig. Det er dejlige sager.

Forhandler: Extrabrut

Pris: 125kr

Rating: 5/7