Vinblogger hitter med reggaealbum.

Danmarks måske mest skæve vinblogger er i reggae/dancehall mood. Efter flere flotte covernumre af diverse pop klassikere, springer jeg ud med et spritnyt album med reggae numre. Alle skæringer skrevet og produceret af mig selv. Første single ‘Dem no steel mi wine’ er ude nu, og roterer allerede som ugens uundgåelige på P3.

Teksten til ‘Dem no steel mi wine’ kan du læse nedenfor. For forståelsens skyld vil jeg oversætte de mere lokale jamrock expressions til dansk. Det burde give de uindviede en bedre forståelse af teksten. En tekst der iøvrigt omhandler en uskyldig mand, der bliver stoppet af politiet efter at have skudt de personer, der forsøgte at stjæle hans naturvin.

Drop me out – slå ihjel

Gun shell – skyde

Big up – respektere

Bait up – lokke i fælde

Kesjup – ketchup

Fluffy – tyk/overvægtig

Frass – småfuld

Paddie – tiltalemåde blandt mænd

Squeako – lumsk person

Bola – beaujolais

 

Mr. Police me guitly as charge’
Do yu ting but do it fast
But before yu drop me out
Let me tell yu story ’bout

Dem come to gun shell me
Me yell dem to breath easily
Dem wanna make me sad
But look me beat dem bad

(Omkvæd)
Dem steel mi natural wine
Me carry gun me shoot de crime
Instead of big up, dem make bait up
Me gonna shoot dem into kesjup

Mr. Police how yu see me now?
Me no russian bad cow
Just protecting mi property
Dem all fluffy, frass ‘n’ tipsy

Paddie tink who is de squeako
Militantly action is the no go
Me just wanna drink mi bola
Dem cant taste if it was a cola

(Omkvæd efterfulgt af c stykke og slut af med omkvæd)

Hele albummet ‘WASTE MAN’ lander i slutningen af måneden. Turnéen starter i VEGA 16 september 2017.

Vi er hos Benedikt Baltes i Franken. Spätburgunder 2015. Biodynamisk basisvin. I næsen frugtig, ganske dyb vin faktisk, med mange små nuancer, syrlige røde bær og noget tørt gruset og jordet. I munden igen den røde frugt, krydret og en masse andet jeg ikke lige har ordene for i mit voka.. ordforråd. En gedigen syre ruller tilsidst indover siderne af tungen. En virkelig lækker Spätburgunder. Jeg synes noget af det vigtigste i vin er balance. Så er det lidt ligemeget om skidtet smager af det ene eller andet, når balancen er til stede bliver det nice. Her er der balance og vinen virker ren og fejlfri. Med fejlfri mener jeg netop at det er en balanceret og harmonisk vin. Og det betyder slet ikke at den er kedelig. Langtfra.

Forhandler: Extrabrut

Pris: 130kr

Rating: 6/7