Så er der gæste Dj på bloggen.

image

Naturvin er yt for en stund—

”… vil du ikke skrive et gæsteindlæg på min blog”, skrev han. OM jeg vil… – hvem skal ellers få bragt lidt konventionel klassisk vinmageri til overfladen på bloggen?

Lidt syd for Alba i hjertet af Barolo-land holder brødrene Alessandro og Gian Natale Fantino til. Her dyrker de otte hektar vinmarker med ærkeklassisk Piemonte-vin som resultat. Tænk at kunne leve af at dyrke otte hektar – der findes næppe én eneste fuldtidsprofessionel dansk landmand, der dyrker under 75 hektar.

Aftenens hovedtema er brødrenes Barbera d’Alba ”Cascina Dardi” fra 2014. Rendyrket Barbera fra 70 år gamle stokke uden fadladring – kun ren stålgemmeri…. Falder sgu mere og mere for de vine, der holder fadlagring uden af ligningen – det giver bare et helt andet frugtigt og friskt udtryk.

Nå, men Alessandro og Gians Barbera d’Alba er ganske formidabel. Toptunet på kirsebær og blommer, fin lille antydning af noget røget kød i baggrunden, svage urtenoter. Kraftig og fyldig, men samtidig vidunderlig let og elegant på den der Barbera-måde. Frisk og frejdig med stor syre, og næsten tannin-fri, som man kender det fra Nebbiolo-druens lille fætter. For s….. det er godt.

Eneste rigtig negative, der falder mig ind er, at de måske skal skrue lidt ned for akvarel-temaet på etiketterne… det er sgu ikke lækkert- Ved godt, at det ikke betyder noget som helst for vinen, men…. Udseendet får den ikke ned fra hylden.

Der herlige ved vellavet Barbera er, at man uden problemer kan hive en rødvin på bordet selvom store dele af menuen har tilbragt tilværelse under havets overflade. Selv nød vi ”Cascian Dardi” til skindstegt hvilling (ja, også en underkendt lillebror) med hvide asparges og fed, syrlig hollandaise, der var så tyk, at den næsten ikke selv kunne løbe af sauce-skeen….

Havde fornøjelsen af brødrenes Rosso dei Dardi, der er en ren Nebbiolo på stålfade, i går aftes. Også her må jeg bukke mig i støvet – har virkelig fundet noget guld i klassisk italiensk vinmageri. Og nej, hverken Alessandro eller Gian ligner langskæggede rockstjerner, der ruller sig i lækre tøser. Næsten tværtimod… de ligner måske endda et par midaldrende gutter, der bruger lidt for meget tid i vinkælderen. Men, tænker at de fleste tøsepiger glemmer det, når de får smagt brødrenes ”dråber”.

Forhandler: Kildevang Vin

Pris: 149,-

Rating 6/7

P.S.: har for øvrigt Barolo Riserva fra 2006 og 2007 liggende fra Fantino-drengene, der bare venter på at min gode ven kigger forbi

Skriv et svar