Frygt og lede i Frankrig.

Danmarks måske mest konfliktsky vinblogger inviterer på vintrip. Peugeot Partneren fyldt med skæve eksistenser, med retning mod det nye naturvinsmekka La Rochelle i departementet Charente-Maritime. Det bliver fucked up på druejuice.

Mål for turen. Besøge den sagnomspundne naturvinbonde Le Brisson fra Chateau le Pig i La Rochelle. Myten om denne gale og excentriske vinmager er nået helt til det nordjyske.

I Peugeoten er tilstede udover Vingejst ligeledes Christiansen og Frølund. Det er tidligt lørdag. kl er 7. Nattens udskejelser står malet i ansigterne. En Peugeot i tomgang i indre by.

Vingejst: Er i klar på et naturvinseventyr. Vi skal møde Den store Le Brisson. Er det ikke vildt. Jeg er helt oppe at køre. Det siges han laver den vildeste Pinot Noir. Den er umulig at få fingrene i. Han sælger den ikke. Han giver den kun til dem, han mener sådan rigtigt forstår dybden og kompleksiteten i vinen. Nogen siger han taler med druerne. Er det ikke fedt?

Frølund: Jo jo da, klart. Hvor bliver Thomsen af?

Christiansen: Så ham sidst kl. 01.57 for enden af baren med voldsomt rødsprængte, udspillede øjne. Han kæmpede en brav kamp med et glas Westons Cider. Det var den eller ham. Tror måske den fik ham. Det måtte jo ske.

Døren til Peugeot Partneren ryger op, ind springer en frisk Thomsen.

Thomsen: Skulle lige finde mit James mixtape. Noget med, at den her topmoderne franske voiture spækket med nyeste teknologi, kun har radio med båndafspiller. Kør kør kør.

…I’m in a crowded room – I’ve been half-asleep
Says the sister in uniform
“Has everybody understood?”
The listeners turn and nod….

Thomsen: Prøv lige at lytte ‘But I can see their fear, do they know more than me’…

Frølund: Ligger Nordrhein Westfalen ikke godt nok på vejen mod La Rochelle?

Christiansen: Venstreorienterede, humanistiske, cafe latte drikkende, elitære, akademiske, politisk korrekte, bedrevidende tosser.

Thomsen: Hvem? James?

Frølund: Borussia Dortmund?

Christiansen: Ja dem alle.

Frølund: Ja ja så. Stolz aus Westfalen. Kan vi være i Dortmund sådan omkring kl 15? ‘Lalalalalalalalala,
Lalalalalalalalalalal Dortmund!

Thomsen: ‘Do they know why they’re here’….

Vingejst: I skal lige smage den her bandit fra Sebastian Riffault mens vi kører. Det er top naturvin fra Sancerre. Så kan i lige memorere nogle indtryk om vinen og sammenligne dem med det vi forhåbentligt skal smage hos Le Brisson. Der er papir og kuglepenne hvis i vil lave noter.

Peugeot Partner. Motorvej E45, A7, A261, A1, B1…….. fortsæt af Rue Saint-Yon.

Godt et døgn og nogle timer senere, kl. 09.56 søndag formiddag rammer Peugeot Partneren La Rochelle. Diverse detours i Dortmund og omegn har forsinket rejsen anseeligt. Et lille stykke udenfor byen rammer Peugeoten final destination. På en kæmpe gitterport ind til Chateau Le Pig står skrevet ‘jamais tu ne marcheres seul’. Bag porten et faldefærdigt bondehus omkranset af vildtvoksende forvitrede vinstokke.

Vingejst: Vi er her, vi er her!!. Mægtige Chateau Le Pig. Det ser måske ikke ud af meget. Men det er et magisk sted det her. Vine hvis lige ingen naturvinshipster har set mage. Jeg ringer lige på klokken.

Le Brisson: Va te faire mettre!! (Knep dig selv/fuck af)

Vingejst: Hallo!. Monsieur Le Brisson. Vi er kørt hele vejen fra Nordjylland for at besøge dem.

En muskuløs bokserlignende mandsperson iført asics løbesko, arbejdsbukser og en rød fodboldtrøje af en slags, træder frem foran os. Rundt om ham løber flere grise af racen Cinta Senese.

Le Brisson: Så kom dog ind i tåbelige mennesker. I skal ikke være bange for mine cintaer. De bider kun hvis de hører noget uintelligent. De ligner mig på den måde. Jeg har købt dem af en kollega, Signore Brandt  fra Siena. Han laver guddommelige produkter af de her grisebasser, pølser, lardo, skinker.

Thomsen: Undskyld har de et toilet jeg kan benytte?

Le Brisson: Ud mellem vinstokkene. Vi skider, pisser og brækker os derude, det er godt for vinen.

Thomsen: Fint. Tak.

Le Brisson: Lad mig gætte. I vil vel smage den berømte Pinot Noir?

Vingejst: Øh. Ja er det mon muligt?

Le Brisson: ja sgu da klart nok. Kom med her.

Vel bænket i hvide plastic havestole. På bordet 5 vinglas. En flaske Chateau Le Pig, Le Rochelle 1628 på 100% biodynamisk Pinot Noir fra året 2014.

Le Brisson: Min piece de resistance. Smag på den.

Vingejst: ÅHH. Så elegant, så feminin. Så mange bær, så mineralsk, såå smukt.

Frølund: Smager jo som en sejr i overtiden mod Bayern München.

Christiansen: Smagen af frihed til at sige hvad jeg har lyst til.

Thomsen: Som at finde en plade med James indspillet sammen med Bryan Ferry og Underworld…. ‘leave a little light on’

En skøn dag tager sin slut. Mæt af naturvin og indtryk vender Peugeot Partneren snuden mod det nordjyske…’Getting away with it, all messed up

Aftenens vin er en Råse fra Sicilien. Barone Montalto, Nero D’Avola Rosato 2015, økologisk. I snuden frisk med lyse røde bær. I munden sødme, jordbær og rensende syre. En dejlig Råse til terrassen. Enkel, dejlig, læskende.

Forhandler: Meny

Pris: 1 stk 70kr 2 til 100kr

Rating: Aner det ikke. Smager fint. Ok ift 2 for 100kr.