Overhørte en samtale.

 

Danmarks måske bedste vinblogger overhørte forleden brudstykker af en samtale på den lokale vinbar. Tilstede var udover undertegnede og bartenderen også Posten, Byggemanden  og Brandmanden. Samtalen forløb omtrent som følger:

Brandmanden Hård dag Post? Du ser lidt smadret ud.

Post: Helt smadret. Har lige været til stormøde. Vi har åbenbart et underskud på en milliard. Chefen har fået lønforhøjelse og tjener 500.000 om måneden nu. Fandeme flot. Men hvem skal ud med breve i stakker og rigtigt store pakker?. Nemlig. Mig her.

Byggemanden: Det er svineri. Offentligt spild af værste skuffe. Hvem betaler gildet. Ja, det private. Er i klar over hvad en udstyr koster nu om dage? Staten gør det jo nærmest umuligt for os små erhvervsdrivende at tjene penge. Fy for satan.

Posten: De kan ikke stramme mere. Hele new public management har ødelagt det hele. Jeg har hverken tid til at besøge Johannes og se den nye kirkeklokke, eller smutte forbi og hjælpe med at sætte nye ænder ud i gadekæret. Helikopteren er også sparet væk. Arbejdsglæden er sgu lissom forsvundet.

Byggemanden: Snup en tudekiks. Du har vel betalt frokostpause? Og af hvad jeg hører, smutter du stadig omkring Fru Madsen til “frokost”?

Posten: Det der har jeg sagt du skal holde kæft med. Hvis Sonja hører om det er jeg færdig. Arbejder Grab og Tip egentlig til overenskomstmæssig løn?

Byggemanden: De tjener udemærket. De tjener meget mere end de kunne i deres hjemland. Hvad fanden er der galt med det her land? Jeg skaber vækst og arbejdspladser, men alligevel skal det se ud som om jeg udbytter mine ansatte. Social dumping min bare røv. Staten burde takke mig istedet. Men kan vi klare den alligevel? Ja, vi kan.

Brandmanden: Har du noget Domaine des Marnes Blanches?

Bartender: Ja prøv den her bandit af en Chardonnay.

Posten: Skulle du egentlig ikke være på job nu, Brandmand?

Brandmanden: Jo jo. Er klar på mobilen. Altid på alert, som vi siger i styrken. Klar til at rykke døgnet rundt. Klar til at redde byen. Redder store og små.

ByggemandenBla bla bla. En rigtig superhelt hva? Den sidste rigtige brand her i byen… Bum bum bum, var det ikke i 1987? Og der brændte rådhuset vist helt ned. Nogen vågnede ikke da alarmen gik.

Brandmanden: Den brand havde fat i tagkonstruktionen. Der var ikke andet at gøre end at inddæmme branden. At være brandmand handler i øvrigt om meget andet end at slukke brande.

Byggemanden: Åh ja katte i træer og frisbees’ på taget. Action-packed må man sige….

Mig: Nå gutter, jeg må hjemover.

Byggemanden: Ja ja godt ord igen. Hjem og skrive blogindlæg hva? Meget hipsteragtigt. Hvad med at prøve et rigtigt job?…. Snylter.

Vi er i Veneto i aften. Nærmere bestemt hos Carolina Gatti. Vinen er El Gat Ros, Vino Rosso 2013. 100% cabernet sauvignon ( tror jeg ). Naturvinsnæse. Skøn varm, frugtig og rustik. I munden masser af mørke skovbær. Noget krydret, stilket. Let tanninbid bag på læberne og syren prikker godt på tungen. Vinen fremstår fyldig, men alligevel med en behagelig lethed. Nem at drikke. Dejlig vin. Enkelhed og kompleksitet hånd i hånd.

Forhandler: Cibievini

Pris: 98kr. Flot pris

Rating: 5,5/7