Forårets kommen. Safterne stiger.

Danmarks måske mest erotisk buttede vinblogger er i stemning. I forårsstemning. Når krokus og erantis titter stille frem fra den mørke muld, stikker Vingejst næsen frem fra dynen. Tro og håb spirer utålmodigt og liderligt vaklende.

Det er tid. Det er tid til winedogging. Jeg har ikke været upåvirket af de mange mails og sms’er henover vinteren. “Hey Vingejst, er der ikke snart winedogging?” ,”Man kan vel også winedogge i sneen.”, “Jeg holder nede på rastepladsen ved Hylkedal, her er jo ikke et øje. Har jeg taget fejl af datoerne?“.. og mange mange flere. Intet er vel derfor mere nærliggende end, at slå forårets kommen, et par herlige påskefridage og et kærkommen gensyn med ligesindede sammen.

Winedogging er i en evig udviklende proces, i bevægelse om man vil. Vi prøver derfor noget nyt i år. Hver enkelt winedogging vil fremover være ud fra et tema og vi starter hårdt ud med overskriften læder. Læder er liderligt. Duften af læder i bilen, duften af lædercorsage på kroppen og duften af læder i vinen.

Af samme grund har Partneren fået en lækker bilvask tilpasset sæsonens behov. Særligt fokus på voks og undervogn. Alle måtter er støvsuget i bund og sprayet med bilfriskeren new car scent fra chemical guys. I bagagerummet en moden Barolo med noter af trøffel, kaffe, kamfer, tjære, roser, tobak …og… masser af læder. Det er liderlig vin.

Ved denne højtid får jeg lyst til at ytre: Dette er min vin og mit legeme, som gives for jer; gør dette til ihukommelse af mig!« Ligeså tog vingejst også flasken og sagde: Denne vin er den nye pagt ved mit blod; gør dette, hver gang I drikker det, til ihukommelse af mig, Vingejst. Ordene kan virke storladne, men de er ikke desto mindre relevante.

Jeg er klar over, at det er med ultrakort varsel eftersom vi allerede skal mødes imorgen, skærtorsdag. Så det må blive efter først til mølle princippet. Umiddelbart tænker jeg ikke der bliver plads til mere en 12 deltagere udover undertegnede. Forhåbentligt kan vi blive lidt flere næste gang. Så nu håber jeg bare, at ingen sladrer til panserne. Orker bare ikke en forræder denne gang.

Ses vi på rasteplads Gudenå i morgen?. Det tror jeg nok vi gør.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens vin er fra Berlin-Delatte. Vi er i Rablay sur Layon i Loire. Vinen hedder Vingt Neuf. Den er fra 2015. Det er 100% Chenin Blanc. Lad mig slå fast med det samme, det er ikke Chenin, som jeg har fået den før. Just drink that funky juice white boy. Det blæser ud af glasset, pæremost, salt, det der sherry flor og sikkert alt muligt andet, som min næse ikke genkender. I munden fyldig frugt, men en meget grippy syre tager derefter fat. En vedholdende insisterende syre. Mange vil helt sikkert hade den her vin, men jeg sidder lidt tilbage og tænker, hvornår her jeg egentlig sidst drukket en hvidvin til 200kr med så megen karakter og personlighed. Det er ved gud ikke klassisk men en oplevelse er det helt sikkert. En vin man husker.

Forhandler: Extrabrut

Pris: 205kr

Rating: 5/7

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Paul Gasgoigne.

Struktur er nøglen.

Jeg er flyttet tilbage til huset. Teltet blev for trangt. Jeg følte et spirende behov for lebensraum. Et sted hvor jeg kan have fuldt fokus på mig og min personlige udvikling af talenter. Et mentaliserende reflekterende rum. Min familie har udtrykt fuld forståelse for mit valg. De er glade når jeg er glad.

Jeg har med overlæg valgt at indrette min dag i en ekstrem stram struktur. Jeg overlader intet til tilfældigheder eller med risikoen for plads til glidebaner ind i sløvhed. For nogle kan mit program måske virke stift og ubøjeligt. Men programmet fungerer. Det er et godt program. Jeg har lavet programmet. Mit dagsprogram ser ud som følger:

06.00: Opvågning/vandladning

06.01: Barbering med mit barbersæt fra Mühle limited edition gold. Varmt brusebad med Karmameju Foxy Salt Body Scrub.

07.00: Rask gåtur i nærområdet

07.20: To kopper espresso lavet på min La Pavoni Grande Bellezza, hurtigt efterfulgt af toiletbesøg.

07.50: Se et afsnit af Salvage Hunters på kanal5. Han er altså helt fantastisk ham Drew Pritchard. Helt utroligt hvad han finder.

08.50: Boblebad i haven. Incl. vandladning.

10.15: En let brunch med fokus på grøntsager i sæson.

11.35: Meditation

12.10: Autoerotiske aktiviteter. Al kærlighed kommer indefra og starter med en selv.

14.30: Sove

15.15: Cykeltur i nærområdet på min Bianchi 1964 racer.

16.25: Spise en banan fra Dole. Jeg har lavet en blindtest af Dole vs Chiquita. 145 gange foretrak jeg bananen fra Dole. 34 gange var det uafgjort og kun 21 gange foretrak jeg bananen fra Chiquita.

16.30: Hilse på og kort konversation med familien

16.33: Øve mit selvskabte program med elementer fra Tai Chi, Wing Chung og Aikido.

17.00: Spise en salat, eventuelt en Salad Nicoise.

18.00: Kort autoerotisk aktivitet

18.02: Brygge Te.

19.00: Rydde op. Herunder stille dåser mv. på række med eventuelle etiketter med front frem i skabene.

20.00: Et koldt bad, tandbørstning med den originale Marvis i medium hårdhed, indsmøring af kroppen i Ceridal fedtcreme.

20.30: Aftenmeditation og lytte til Dodo and the dodos

21.00 Godnat.

All life is based on structures. Structure is the key.

 

 

 

 

 

 

 

Tenuta Cucco Barolo di Serralunga 2012. Modne kirsebær, blød lækker let sødlig aromatiske tobak… i munden først lækker blød rød frugt. Syren er der og tanninen bider lidt til sidst. Men alt er pakket dejligt ind. Vinen stritter ikke i alle retninger. Den spiller sikkert og stabilt og med stort overskud. Gør det ikke sværere end det er. Smag og behag hvornår en nebbiolo skal plukkes ud af flasken. Jeg kan li den som den er nu, men kan ganske givet også gemmes.

Forhandler: Carlo Merolli

Pris: kan ikke huske det, men Merolli holder ofte gode priser på Barolo

Rating: 5,5/7

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Aldair.

Spaceman spaced out.

Danmarks måske mest intergalaktiske vinblogger, har rettet blikket mod stjernerne og hitlisterne. Alle store musikere søger på et tidspunkt mod det uendelige rum i en søgen på svar. Hvem er vi og hvorfor spiste vi de piller?. David Bowie med Space oddity, Laid Back med Roger, Elton John med Rocket Man og The Rah Band med Clouds across the moon. Blot for at nævne nogle få. Vingejst and the Space Cowboys går ikke i små rumsko og et track i denne tradition er klar til lift off. Houston we got a hit.

Interstellar song:

(my voice on intergalactic intercom)

Calling Aalborg, Calling Aalborg. This is Spaceman, come in Aalborg……

This is spaceman calling station
It’s getting lonely in this situation
I feel a build up of frustration
Please bring me back home

I feel stuck in a milkyway
I talk to robots every day
I’ll go crazy if i stay
Please bring me back down

(Chorus)
Zero gravity in a fly by shot
In my suit it’s hot hot hot
Bring me home in my pod pod pod
Interstellar la la la
Songs in space is just bla bla bla

It’s getting dark in outer space
I’m in need of a friendly face
Let me get down to my base
Let me touch down soon

Someone come to save my soul
My heart’s becoming a big black hole
I’m beginning to lose control
Please turn my engine on again

(Chorus)….

(Voice on the intetgalactic intercom)

This is mission control Aalborg. You may enter flight path 374 direction earth. Your return capsule is ready for lift of, all systems go.
Launch in T minus 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 We have lift of. Godspeed Spaceman.

Vine drukket over den sidste uges tid. Jeg har ikke gjort mig særlige noter om vinene, men i skal ikke snydes for de få tanker der er løbet gennem mit kønne lille hoved.

 

 

 

 

 

 

Montirius, Gigondas, terre des aines 2010 fra Rhone. 80% Grenache og 20% Mourvedre. Det er bio. Næsen er mørk frugt, noget støvet, dyrisk og blodig. Zoo når løverne bliver fodret kl 11.  Duft er vigtigt, men her er altså tale om en vin, som bare smager godt. En kølig ren elegance med sydfransk rustik charme. Ikke nogen dårlig kombi efter min mening. Virkelig god vin.

Forhandler: Leregaardenvin, men købt i Salling

Pris: kan ikke huske men måske omkring 300kr

Rating: lidt dyr men lækker 5/7

Hvis den her vin var en fodboldspiller: Adrien Rabiot

Vinene nedenfor blev bællet i rask tempo. Derfor ingen rating. Enderle og Moll er ren, dyb og lækker, Seven springs ok men heller ikke mere og Johanneshof Reinisch Gumpoldskirchner tradition bio 2016 på underlige østrigske druer, Zierfandler og Rotgipfler er faktisk en ganske fræk sag.