The Return of the fat white dude.

Danmarks måske mest stressede vinblogger er tilbage. Trofaste læsere af Danmarks måske bedste vinblog har givet noteret sig den manglende aktivitet over de senere dage. Undertegnede kan fortælle, at jeg har været nede med stress. Jeg har simpelthen haft en god gammeldags nedtur.

Alt er sket i kølvandet på de mange anklager om misbrug af vinmidler. Penge der skulle være gået til oplysning i folkeskolen om naturvinens gavnlige effekter, er ifølge anklagerne endt i undertegnedes mave. Mestendels i form af dejlige bourgogner og et par underskønne brunelloer. Beskyldningerne har naturligvis intet på sig. Der må velsagtens være tale om den største heksejagt siden heksejagter begyndte for ihvertfald 100 år siden.

Skulle Danmarks måske mest celebrerede vinblogger have snydt og bedraget. Tilranet sig midler, som skulle være gået til børnene. Jeg kan slet ikke genkende det billede. Der har højest været tale om sjusk og små unøjagtigheder fra min part.

Lad os nu stå sammen. Se mod fremtiden. Jeg melder mig ihvertfald klar til at trække i arbejdstøjet. Klog af skade, men mæt af vin.

Så er vi i Bårgånje. Domaine Henri Richard, Coteaux Bourgignons, Corvee de L’Eglise, 2015, Økologisk. Vinen blev indtaget på terrassen i et lettere anfald af pollensnue, så jeg burde måske ikke gøre mig nogen videre betragtninger over vinens eventuelle fortræffeligheder. Men jeg er vinblogger for pokker. Så bag snotten fandt jeg vel lidt noter af røde bær. Faktisk pæn potent næse virkede det til. I munden var vinen ganske frisk og læskende. En dejlig vin at drikke let afkølet. Langt at foretrække for antihistaminer. Jeg yder sikkert ikke vinen fuld retfærdighed, men så må jeg jo bare nyde endnu en, en anden dag.

Forhandler: Sigurd Muller

Pris: 130 på bud. Normalpris 160

Rating: svær at vurdere med snotnæse, men lad os sige 5/7

Er Danmarks måske bedste blog blevet politisk?

Danmarks måske mest upolitiske vinblogger har altid haft som hovedregel, at vin og politik aldrig bør blandes. Den seneste tids frygtelige begivenheder i Frankrig er blevet den altovervejende årsag til, at bladet nu alligevel må tages fra munden. Alle har nok hørt og læst om den franske croissantkrise. Lad mig dog for de få uindviede opsummere.

I maj måned steg priserne på smør i Frankrig med uhyrlige 92%. Smør er en essentiel ingrediens i le croissant, og derfor udtaler flere eksperter, at croissanten er decideret truet på sin eksistens. Det er en prisstigning som ifølge generalsekretær i bagerforbundet Fabien Castanier sætter hele bagerindustrien under et uholdbart pres.

Prisstigningerne på smør skyldes mindre smørmængder i EU og navnlig i Frankrig. Faldende mælkeproduktion og stigende efterspørgsel er en del af forklaringen. Priserne presses yderligere af det faktum, at EU har et overskud på 350.000 ton mælkepulver. Situationen kan bedst beskrives som ude af kontrol.

Danske bagere ser med mere sindsro på situationen. En unavngiven bagertype siger til Vingejst.dk “Pyt med det da. Vores smørkranse, småkager, croissanter og butterdej har ikke set skyggen af smør. Rigtige danskere bryder sig simpelthen ikke om smagen af smør i bagværk. Bagværk skal altså smage lidt harsk”.

Danmarks måske mest smørglade vinblogger mener dog, at det er på tide, at vi i EU sikrer sikker og stabil adgang til smør i alle medlemslande. Lande som Danmark som ikke lever op til målsætningerne omkring brug af rigeligt smør i bagværk bør pålægges klækkelige bøder, samt mødes med krav om, at navngive deres produkter som det de er, margarinekrans, margarinedej, margarine småkager og danske vamle margarinecroissanter.

Det er muligvis regulering af værste skuffe. Men ligegyldighed skal reguleres.

Vingejst.dk vil have butter i min butterdej, butter i mine småkager og butter i min croissant, tak.

Vive Le Croissant. Vive La Revolution.

Vinen vi drikker til croissanten er fra Franco Zanovello. Nerello Mascalese Sicilia igt 2014. Druen Nerello Mascalese er efter min ydmyge mening en dejlig bandit. Vinene bliver beskrevet som en blanding af dyderne fra Bourgogne og dyderne fra Barolo. Den slags sammenligninger er måske lidt tåbelige, men må indrømme, at det giver en art mening. Vinen besidder både den elegance og femininhed vi kender fra Bourgogne og Baroloens kom bare an hvis du tør stil.

Danmarks måske mest glemsomme vinblogger, har desværre forlagt alle de helt fremragende noter jeg gjorde mig om denne skønne vin. Det var muligvis de bedste noter om vin nogensinde. Lad mig istedet blot konstatere at vinen er pissego’. Tak for vin.

Det med ufint spil er meget overdrevet. Det er kun 99% af de italienske fodboldspillere, som giver de andre et dårligt rygte. ( citat Francesco Totti).

Forhandler: Carlo Merolli

Pris: ved 1stk kr. 95 og kr.89 ved 6 stk

Rating: 6/7.

 

Er den mærkelige ørn fra Herning glemt nu? En kort servicemeddelelse.

Lad allerførst Danmarks måske bedst velnærede vinblogger komme med en servicemeddelelse. På grund af den overvældende interesse for Vinpetting i parken, bliver eventen i Herning flyttet fra Sdr. anlæg til Jyske Bank Boxen. Herfra skal lyde et stort tak til Herning for opbakningen, og for hurtigt at finde en ny venue. Undertegnede havde oprindeligt udtrykt ønske om at finde nogle store gamle industrilokaler, som Herning og jeg kunne omdanne til et max inspirerende contemporary winelocation. Et forestående kommunevalg og det faktum, at sådan en renovering åbenbart er ret tidskrævende, kom lidt på tværs af de planer. Tegningerne er lagt i skuffen, men ikke skrinlagt. Alle involverede parter er enige om, at byen er mere moden efter kommunalvalget.

Flytningen af eventen har desværre skabt lidt utilfredse miner hos nogle få. Derfor skal for god ordens skyld lyde en beklagelse til Andre Rieu og alle hans fans. Jeg er sikker på han kommer på de kanter en anden god gang. Som et plaster på såret tilbyder vi alle med gyldig billet til koncerten med Andre Rieu, 10% rabat på indgangen til Vinpetting i Boxen.

I aften drikker vi Vino Rosso. Maschitano Rosso, Aglianico del Vulture DOC 2014. Musto Carmeletino i Basilicata. Ung Aglianico drue. Økologisk.

Meget aromatisk, frugt, krydderi henad allehånde og røg. Virker helt naturvins krudtagtig. I munden masser af frugt, som holdes meget friskt og ungdommeligt. Det er faktisk ganske sprød Aglianico med god syre. Frugtig, tør og bitter. Gør mig glad. Havde lidt frygtet en lidt tung omgang, men nej. Kraft og elegance. Positivt overrasket.

Importør: Carlo Merolli

Pris: 105kr

Rating: 5/7

Vinpetting i parken overgår alle forventninger.

 


Danmarks måske mest opmuntrede vinblogger står i bragende succes til knæene. Det nyligt afholdte Vinpetting i parken oversteg alles forventninger. Kildeparken i Aalborg lagde græstæppe til et brag af en fest.

Op til eventen herskede en vis forvirring omkring konceptet. Heldigvis var flertallet af gæsterne ovenud kreative og ankom løbende i forskellige fantasifulde udklædninger. Tonerne af tung samba fyldte luften omkring os. Mange havde tydeligt varmet op med lidt naturvin inden ankomsten til Parken. Solen skinnede og der blev pettet til den store guldmedalje.

Udover masser af vin, var der boder med mad, skumparty ved søen og flere scener med store musikere som Johnson og DJ Aligator… I wanna suck on your lollipop. Suck on my lollipop, Baby….

Nu kan vi kun håbe, at Herning kan følge trop. Næste event bliver i Sdr. Anlæg i centrum af byen. Tålmodighed Herning, vi ses snart.

I aften er vi i Toscana, Italy. Montescudaio Rosso DOC Sorbaiano 2015. 80% Sangiovese, 10% Montepulciano og 10% Malvasia Nera. Jeg drak vinen for flere dage siden uden at gøre mig større tanker omkring den. Vil derfor ikke rate vinen. Husker en dejlig fyldig vin. Frugt, sødme. Ok med syre og tannin. En afsluttende tør karakter. En fyldighed, frugtig og sødme, som rigtigt mange vil holde af. Bliver dog aldrig vammelsød. Så tak for det. Drak for nyligt Frappato-Petit Verdot fra Franco Zanovello. En vin fra samme importør i ca samme prisklasse. Der vinder sidstnævnte i personlighed efter min mening. Men det er jo smag og behag. To forskellige vine, så sammenligningen er vel egentlig unødvendig.

Importør: Carlo Merolli

Pris: 85kr