Berømt vinblogger afsløret i omfattende vinsvindel.

Danmarks måske mest uheldige vinblogger, er uforvarende endt i nåleøjet af en kæmpe skandale. I perioden 2011 til 2014, blev undertegnede på det groveste misbrugt i diverse lyssky vinhandleres forsøg på at promovere vine af tvivlsom kvalitet. Ribena saft med vodka gik igennem som australsk shiraz. Jordbær/hindbær saft fra Fun som en let frugtig biodynamisk pinot noir fra Loire. Blot for at nævne nogle få.

Vinhandlere har i perioden haft mere eller mindre frit spil i bestræbelserne på, at få positive anmeldelser på vingejst.dk. Dette faktum har ført til, at vintilsynet i dag har rettet en sønderlemmende kritik af vingejst.dk. Juan Luis Vino a la Philippe fra vintilsynet skriver i sin rapport blandt andet ” vingejst.dk har udvist en kritisabel mangel på dømmekraft. Vingejst.dk har været ude af stand til, at imødegå misbrug ved at undlade at indføre de nødvendige sikkerhedsprocedurer”.

Vingejst.dk tager vintilsynets rapport til efterretning. De automatismer der skulle have opsnappet dårlig vin på nye flasker, blev i perioden simpelthen ikke efterlevet til fulde.

Til vingejst.dks forsvar skal dog siges, at det hele er meget komplekst. Så snart vi blev gjort bekendt med problemerne i februar 2014, blev der strammet op og undertegnede begyndte rent faktisk allerede i foråret 2016 at smage på de anmeldte vine.

I aften er der smagt vin fra Piemonte. Azienda Agricola Punset i Neive. NEH Langhe Rosso DOC 2015. Druerne dolcetto, barbera og nebbiolo. Farven ganske mørk. I næsen virker den blød, rund, frugtig og let krydret. Godt med blød varm frugt i munden. På slut en tydelig bitterhed a la abrikoskerner og en pæn tannin. En behagelig vin. Bitterheden og tanniner holder den levende. I min optik måske lidt til den kedelige side. Lidt anonym vin. Klart en smagssag.


Forhandler: Cibievini

Pris: 89kr.

Rating: 3,5/7

HURRA. Tillykke. 50 nye stramninger på vinblogger området.

Danmarks mest indflydelsesrige vinblogger har rundet 50 stramninger på vinbloggerområdet. Det skal fejres.

Fremadrettet skal 80% af al indhold på danske vinblogs omhandle biodynamisk vin, økologisk vin og naturvin. 20% må omhandle konventionel vin, såfremt det er tydeligt mærket i blogindlægget, at der er tale om konventionel vin.

Følgende skrift skal til enhver tid fremgå tydeligt på ethvert indlæg om konventionel vin “indtagelse af den beskrevne vin er på eget ansvar. Eksempler på bivirkninger ved indtagelse kan vise sig som, manglende lyst til vin der dufter af æblemost og prut, overdreven blødsødenhed overfor producenter af Amarone, sygelig grad af empati og forståelse for Parkers pointsystem. Skulle du opleve en eller flere af ovennævnte symptomer, bør du omgående kontakte din hipster vinhandler og få ordineret en flaske usvovlet vin fra Loire. 

I aften er vi i Campanien på Italiens skinneben. Huset er Mastroberardino. Et af de vigtigste huse i området med fokus på lokale druer som Falanghina, Greco, Aglianico mv. Aftenens vin er på 100% Falanghina. Falanghina del Sannio 2014. Vinen er strågul. I næsen frisk, frugtig og friske lyse blomster. I munden pæn frugtfylde. Citrus, moden pære, eksotisk frugt henad ananas. God balance mellem frugten og en tilpas syre. Dejlig balanceret vellavet vin uden så mange dikkedarer.

Vinen blev købt for 30kr i en rodehylde i Lidl. Til den pris er den jo intet mindre end fantastisk. Men nok et ret stort tilfælde, at den lige havde forvildet sig derned.

Forhandler: købt i rodebunken i Lidl

Pris: ca 30kr

Rating: til 30kr er det jo nærmest 7/7. Men prisen er jo nok normaltvis noget højere. Skal vi sige 4,5/7

Vinblogger havde en lidt grim oplevelse på Fyn.

Danmarks måske mest sexede vinblogger er tilbage fra en Tour de force med Winedogging gennem de jyske rastepladser. Fra Øksenhede i nord til rasteplads Oksekær i syd. En enkelt afstikker til rasteplads Ålsbo på Fyn blev det også til. Fyn var slet ingen succes. De havde fuldstændigt misforstået konceptet. Lad mig slå fast med det samme, Peugeot Partneren krydser ikke den lille bro over det lille bælt igen. Ønsker ikke komme nærmere ind på omstændighederne. Risikoen for retraumatisering er simpelthen for stor.

Tror det var Christian Stadil der sagde, det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Danmarks mest traumatiserede vinblogger siger, PIS. Gu gør det ikke.

Men lad nu ikke det hele blive traume og dårlige minder. Der er ikke noget en god flaske vin ikke kan klare. Aftenens vin er go’.

Vi er i Piemonte. Nærmere bestemt omkring Asti. Et godt sted at være hvis man skulle være til vin med STRUKTUR aka syre og tannin. Cascina Tavijn, Ottavio, Grignolino Piemonte DOC 2015. 100% Grignolino. Grignolino druen er er lille drue med forholdsmæssigt mange kerner. Så blæs på garvesyren (tannin). Lys rød frugt i snudeskaftet. Fornemmer en lille sødme og tørhed. I munden lys rød frugt og noget grønt urtet. Hurtigt slår syren til som et slangehug, kun for at blive fulgt op af et brag tannin. det er proper Piemontevin. Masser af struktur. Eneste anke er at frugten måske dør en smule i hele syre/tannin trippet, men det er omvendt også det fede. Flot vin. Fin etiket, og det betyder altså noget uanset, at vi ikke vil indrømme det.

Forhandler: Gode gamle Cibievini

Pris: 125- go pris

Rating: 5,5/7

A day in the life of a famous Wineblogger.

Danmarks vigtigste vinblogger bliver ofte spurgt, hvordan livet som berømt vinblogger egentlig er. Er det kun dyr vin, røde løbere og hurtige biler? Ja det er også det. Men på sådan en helt almindelig dag med bourgogne og BMW, skal der også smøres madpakker og fyldes benzin på bilen. Visse biler kører jo ikke så langt på literen 🙂

At blive berømt og anerkendt vinblogger er ikke noget man kommer sovende til. Jo jo man falder da ofte i søvn undervejs. Promillen kan jo godt løbe lidt løbsk på sådan en ellers helt almindelig kedelig mandag. Det kan være svært at sætte præcist ord på, hvordan et bloggerliv er, men heldigvis har musikken allerede sat ord på det.

I 80’erne skrev Sneakers nummeret Voodoo. Et monsterhit. Færre ved nok, at B siden var en anden version af selvsamme nummer. Teksten beskriver på fornem vis livet som vinblogger. Herunder følger et uddrag af teksten. Det er stærke sager. Langt bedre end originalen efter min mening.

Han samler på vino                                                                                                                      

Et fotografi                                                                                                                                     

Af alle de vine han ikke kan li’                                                                                       

Pennen glimter                                                                                                                           

Han ser sig om                                                                                                                              

En flaske Merlot                                                                                                                         

Den bli’r aldrig tom.

 

Han drikker vino om natten                                                                                                   

Når månen er fuld                                                                                                                     

Vino om natten går ekstatisk omkuld                                                                                 

Han drikker vino om natten                                                                                             

Peger vinene ud                                                                                                                         

Og ønsker os alle                                                                                                                           

en rødvinstud.

Azienda Agricola Pisalli, Rosso Calbin, Tai Rosso Colli Berici DOC 2015 øko. 100 % Tai Rosso drue. Vi er i Veneto. Markant og dyb vinøs frugtig duft. Ganske dragende. I munden blød frugt. Blå og mørkerøde bær. Pæn syre, ingen mærkbar tannin. Afsluttende stor bitterhed, som slet ikke er ubehagelig. Lidt som at slikke kronbladene på en rose…WTF. Munden fuld af bitre nødder. Jamen det er for realz. Sådan føles det. Det er duften og bitterheden der giver den her vin kant. Interessant drue.

Vinene fra Cibievini får måske ikke altid topkarakter af mig. Underligt egentligt. Det er fantastiske vine, men det er ikke vine der lefler for den gode smag. Det er ofte krævende kantede vine. Med de er fulde af egenartethed og personlighed. Italiensk på den fede måde.

Forhandler: Cibievini

Pris: 125kr

Rating: 4,5/7