Du burde købe dig en tyrolerhat.

Sydtyrol. Smag på det. Vi er på besøg hos Edith og Norbert Blasbichler i Feldthurns tæt på Bolzano i Sydtyrol. Undertegnede forestiller sig sommeren i vinmarkerne. Summen af dyreliv. Grønne vinstokke. Lilla køer. Saftspændte druer.

Vinter. Vinstokkene. Krogede, nøgne, forladte. Sneen fremviser bakker og bjerge i ny indpakning. Lokkende med skiløb, ture i kanen, begejstring.

Danmarks vigtigste vinblogger glider langsomt ned i sofaen. Holder om stilken. Presser let men bestemt glasset mod mine læber. Nektar flyder. 100 hits med Johnny Reimar by Johnny Reimar on Spotify.

…Du burde købe dig en tyrolerhat, for folk vil gerne ha noget at grine af.
Du burde købe dig en tyrolerhat, så tror jeg det glider glat….

Radoar, Loach Vigneti delle Dolomiti Igt 2014. Sydtyrol i Alto Adige. Druerne er Pinot Noir og Zweigelt. Dejlig næse med en blanding af jordbær og mørkere rød frugt. Viol og krudt. I munden rød, ren, saftig og læskende. Rusker lige med tilpas syre og tannin til at næste slurk er hurtigt undervejs.  Mere er der ikke at sige om den og det er skam godt nok.

Forhandler: Cibi e Vini

Pris: 135kr

Rating: 4,5/7

The real McCoy.

Danmarks ukronede dronning af Vino Fino blogging er i splendid humør. En søgning på ‘Danmarks vigtigste vinblogger’ afslører at undertegnede ligger på alle tre top placeringer på Google. Big surprice. En sort sky truer dog mit ellers fine humør. En søgning på ‘vinblogger’ henviser undertegnede til side to. Ikke godt nok. Nu er man jo lidt af en internet wizard. Derfor kastes lige en flok hashtags og så tror jeg nok det kommer til at se anerledes ud fremover. #fræk blogger #danmarks bedste vinblog#biodynamisk vin lugter af prut #sut vin #pinot noir #jeg er så fuld af vin i min mave #damer elsker mænd der drikker vin.

Let the Googleing begin.

I aften er det ægte. Nede på jorden. The real McCoy. Italien. Toscana. Området omkring Pisa. Via dei Cipressi, San Gervasio, 56036 Palai. Så ved alle der er noget, hvor vi er. En frisk lille tur på godt og vel 18 timer. I Peugeot Partneren gør vi det på 15. Husk frakørslen E80 mod Livorno. Så kan det ikke gå galt.

Azienda Agricola Sangervasio, Chianti DOCG 2014. øko. 100% Sangiovese. Vi er i området omkring Pisa. Flot flot frugtnæse. Masser af frisk frugt og en let støvet note. I munden igen masser af frugt. Godt med syre og tannin. Er som sangiovese kan være i den prisklasse. Skøn “enkel”, frugtig og rustik vin til prisen. Ikke så mange dikkedarer.

Forhandler: Cibievini

Pris: 85kr

Rating: 4,5/7

Vinblogger blindsmager til Winedogging. Fik noget uventet i munden.

Danmarks måske vigtigste vinblogger, var som tidligere beskrevet i lørdags til Winedogging ved rasteplads Glenshøj. En alt i alt fed aften. Der kom dog lidt malurt i bægeret, under en improviseret blindsmagning. Jeg kan med fuld overbevisning sige, at det jeg fik i munden hverken var rødvin eller hvidvin. Min første tanke var, at det måske var en Manzanilla Sherry. Der var det lidt salte præg, den Sherry udvikler på grund af den salte luft fra havet. Ved nærmere smagning pegede flere smage og aromaer dog i en anden retning end Manzanilla.

På den baggrund vil jeg gerne opfordre til, at vi fremadrettet holder fokus på at åbne vine og ikke bukser. Den er specielt til dig i Audien. Du er velkommen næste gang, men tag lige en vin med, ik’. Personligt er oplevelsen lagt bag mig. En krasbørstig tanninrig Sagrantino de Montefalco 2014 fjernede resterne af diverse noter af ubehageligheder.

Dagens vin er fra Cascina Tavijn, Freisa d’Asti 2015. Vi er i Piemonte. I duften masser af rød frugt, jordbær, hindbær. Blæs af mørkere frugt som solbær. I munden ret fantastisk vin. Ren frisk rød frugt. Kølig virker den nærmest let perlende. Behagelig  syre. Stor tannin der udtørrer læber og gummer. Sødme er der sågar også. Meget flot balanceret frisk og ren vin.

Når vi tænker Piemonte, tænker vi Nebbiolo og måske Barbera. Men for pokker de har flere gode druer at byde på. Fresia, Grignolino og Ruche. Druer der er helt deres egne, men flere af dem med mange af de dyder som Nebbiolo også byder på.

Forhandler: Cibi e Vini

Pris: 135kr

Rating: 5,5/7

Liveopdatering fra rasteplads Glenshøj.

Trofaste læsere af bloggen vil vide, at Danmarks måske frækkeste vinblogger for tiden slår et slag for Winedogging. I dette eksakte øjeblik holder Peugeot Partneren på rasteplads Glenshøj med det lange lys tændt. Radioen spiller Marvin Gaye, Let’s get it on. 

I’ve been really tryin’, baby
Tryin’ to hold back this feeling for so long
And if you feel like I feel, baby
Then, c’mon, oh, c’mon woo.

Ved siden af mig holder en koksgrå Fiat Panda og lokker med en Italiener på Sangiovese drue. Bag mig blinker en Renault Clio. I skæret af lygterne skimtes omridset af en flaske biodynamisk Cabernet Franc fra Loire. Længere væk en lidt genert Audi A6. Man vover jo næsten ikke tænke på hvad der gemmer sig der.

Du kan nå det endnu. Grib en flaske vin. Tænd sædevarmen. Sæt radionen på kanal ‘Music for a good time’. Lad bilen spinde ud på motorvej E45. Vi glæder os til at se dig og din flaske.

Indrømmet. Selv har jeg været lidt af en nærigpind og medbragt en billig flaske fra min lokale pølsepusher ALDI.

Herdade de Sao Miguel, Ciconia, Alentejano Portugal. På druerne Touriga Nacional, Syrah og Aragonez. Årgang ukendt. I næsen mørk moden frugt, sødme og krydderi. I munden, sødme, fedme, kraft, mørk frugt og varme krydderier. En lille syre og tannin til at give vinen noget rygrad. En pæn vin med saft og kraft, med en tendens til at hælde til den søde tunge side.

Forhandler: Aldi

Pris: 46kr

Rating: 3/7