Julia Bertram laver vino i Ahr. Jep vi bliver i Tyskland. Hvorfor? Hører jeg nogen spørge. Hvorfor ikke svarer jeg lige på den. Så blev den diskussionsklub vist lige lukket en gang for alle. Den her bandit hedder Handwerk, Blanc de noir 2015. Det er hvidvin lavet på spätburgunder.
På utallige opfordringer er jeg blevet bedt om, af mit bedre jeg (på psykologsprog mit overjeg), at stoppe med alle de referencer og henvisninger til musik, og herunder i særdeleshed musik fra de fremragende 80ere. Men nu er jeg ikke blevet Danmarks måske vigtigste vinblogger på, at lytte til mit bedre jeg.
Hvem husker ikke, da MC Einar i 1989 skrev en sang, om den på det tidspunkt skrantende vinindustri i Ahr. Herunder følger omkvædet fra deres hit Ahr der:
Ahr der!
Jeg siger fra her
fordi far her
ka ikke klar mer
jeg syns jeg vader i vino
jeg er ved at blive skør
og jeg hader den lortevin
der skader mit humør
Ahr dér!
Ja sådan husker jeg ihvertfald teksten lige på stående fod. Men 10.000kr spørgsmålet er jo så, er der sket noget med vinen fra Ahr. Er den blevet bedre?
Svaret må være et tordnende Jawohl. Jeg tror ikke det er løgn, når jeg skriver, at jeg møjsommeligt og med en amatørbloggers ihærdighed, har drukket mig igennem ihvertfald to flasker vin fra Ahr. Så med tung evidensbaseret viden i bagagen, kan jeg konkludere, at der laves helt ok vin i Ahr.
Handwerk på spätburgunder er en stram strømlinet ting. Virker faktisk lidt krydret, ikke overhovedet på nogen måde vulgært. Meget rent crispy, men egentlig også ganske aromatisk. I munden ren, prikkende syre. Vinen bliver hængende ganske længe i munden. Det er go vin. Jeg finder den svær at definere, kompleks modsatfuld vin. Svær at rate.
Forhandler: Extrabrut
Pris: 100kr
Rating: 4,5/7